Matematik

Undersøgelse af f(x)

06. september 2012 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der går noget galt i min udregning:

f(x) = x^2*e^(-x)

Produktreglen til at finde f`(x): 2x*e^ (-x)+x^2*(-e^-x)

Min lommeregner siger det bliver e^x(2x-x^2)

Jeg kan godt se at man sætter fællesfaktoren udenfor parentes, men hvorfor kommer der tll at stå (2x - x^2) ?

Håber en lige vil illustrere det mellemled i udregningen! 

Desuden når jeg sætter resultatet fra lommeregneren lig 0, så får jeg e^x=0, x=0 og x=2

Er dette korrekt?

Tak op forhånd.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af Sendai (Slettet)

Idet du ganger +x^2(-e^-x) får du, -x2*e-x etc. og derved fremkommer det minus.


Svar #2
06. september 2012 af Bladlus (Slettet)

Jeg er kommet frem til at der er lokalt max i x=2 og min i x=0.

Hvordan finder jeg ud af global max/min?

Der oplyses endvidere at x enten er større end 0 eller lig 0


Skriv et svar til: Undersøgelse af f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.