Matematik

Ligning med brøk

06. september 2012 af Snf (Slettet)

Hej!

Jeg har en matematikaflevering for, hvor der er denne ligning med en brøk, som jeg ikke kan løse. Håber på at der er et geni derude, som kan hjælpe :-)

 

4X + 5 / 3= 7x     ( den skrå streg indikerer brøken)

 

I facitlisten står der, at det skal give x=5/17, men jeg kan ikke komme frem til samme resultat. Håber der er en som kan svare MED mellemregning! :-)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af HenrikKrog (Slettet)

Hej, min lommeregner siger x = 5/9

4x + 5/3 = 7x

trækker 4x fra på hver side

5/3 = 3x

dividerer med 3 på hver side

5/9 = x


Svar #2
06. september 2012 af Snf (Slettet)

Jeg tror måske ikke jeg har formuleret mig godt nok. 4x + 5 står i tælleren mens 3 står i nævneren :-) Jeg ved ikke om det gør nogen forskel? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2012 af TonyTheTiger (Slettet)

Det ville nok være en god ide at putte paranteser omkring 4x+3, hvis du ikke kan lave en brøkstreg, for ellers er det ikke den samme ligning. Fremgangsmåden nogenlunde den samme. Vi har:

(4x+5) / 3 = 7x

Vi ganger med 3

4x+5 = 21x

Vi fratrækker 4x

5 = 17x

Vi dividerer med 17

x = 5/17


Svar #4
06. september 2012 af Snf (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.