Matematik

Ligning med brøk

06. september 2012 af Snf (Slettet)

Jeg har problemer med denne brøk ligning

Tæller= 9x - 24 Nævner = 5. Bag brøken står = - 3x.  -> ligsom dette (9x-24)/5= -3x

Jeg får det til -24x=24, men ifølge facitlisten skal det give 29/10

Håber der er en der kan hjælpe og vise det med mellemregninger, da det er en del af en aflevering. :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af mathon

 

          (9x-24)/5= -3x

          (9x-24) = -15x

          9x-24 = -15x

          24x = 24

          x = 1


Svar #2
06. september 2012 af Snf (Slettet)

Tusind tak! :-)


Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.