Matematik

hjlæp til mat. B jeg skal alv. på mandag

06. september 2012 af Noor2311 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktioner

opg. 283 i opg. bog mat. B

Den ene rod i x2 + 6x + a = 0 er -2. Bestem a og den anden rod.

 

opg.276

i en retvinklet trekant er den ene katete 2 m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10 m lang. bestem kateternes længder.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2012 af peter lind

Sæt x = -2 ind i ligningen for at finde a. Den anden rod kan nemmest finde af at summen af rødderne er koefficienten til x. Når du har fundet den anden rod kan du alternativt finde a af at konstantleddet er produktet af rødderne.

Kald den korteste katetes længde for x. Den længste katete er så x+2. Brug Pytagoras til at opstille en ligning for x


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2012 af Krabasken (Slettet)

x2 + 6x + a = 0

Indsæt x = 2

4 + 12 + a = 0

16 + a = 0

a = -16


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2012 af Krabasken (Slettet)

x2 + (x+2)2 = 102

Løs ligningen


Svar #4
07. september 2012 af Noor2311 (Slettet)

mang tak fo svaren :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2012 af mathon

x2 + 6x + a = 0

Indsæt x = -2

4 - 12 + a = 0

-8 + a = 0

a = 8

Løs ligningen

x2 + 6x + 8 = 0

(x+3)2 - 1 = 0


Svar #6
07. september 2012 af Noor2311 (Slettet)

hej og tak for svar man jeg har et sprøgsmål er det kun til opg 283 ikke også?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Jo -

opgave 276 er besvaret i # 1 og  # 3

;-)


Skriv et svar til: hjlæp til mat. B jeg skal alv. på mandag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.