Matematik

ligning

07. september 2012 af Snf (Slettet)

Jeg har problemer med disse 2 stykker. Jeg har en virkelig umulig matematiklærer som ikke gider at give mig en forklaring på det, så jeg håber der er nogle der kan hjælpe da jeg i 2 timer nu har bøvlet med dem. Jeg kommer hele tiden frem til et forkert facit. 

(8+5x) / 2 + 7x = -5      (parantesen=tælleren på brøken, 2=nævneren) Facit=  x= - 18/19

2- (4x-6) / 5 = 9             (Parantes= tæller, 5 = nævner. 2 står foran brøken)  Facit   x= -29/4

 

Vil blive meget glad, hvis nogen kunne skrive mellemregningerne, så jeg kan have en chance for at forstå det :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2012 af exatb

Du må sætte nogle flere parenteser, så opgaven bliver entydig.


Svar #2
07. september 2012 af Snf (Slettet)

Der står ikke flere paranteser i den bog hvor stykket er fra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2012 af exatb

Få de hele tal over på højre side og sæt en parentes om. Du ganger så med to på begge sider

(8 + 5x)/2 = (-5 - 7x)

2(8 + 5x)/2 = 2(-5 - 7x)

på venstre side har vi 2 i tæller og nævner, 2 delt med 2 er som bekendt 1, så det behøver vi ikke at skrive. På højre side ganges ind i parentesen.

8 + 5x  = -10 - 14x

x erne på venstre side, det andet på højre side

5x + 14x = -10 - 8

19x = -18

x = -18/19


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2012 af Krabasken (Slettet)

(8+5x) / 2 + 7x = -5       Gang på begge sider med 2

8 + 5x +14x = -10

19x = -18

x = - 18/19
--------------------------------------
2- (4x-6) / 5 = 9     Gang med 5 på begge sider

10 - (4x - 6) = 45

10 - 4x + 6 = 45

-4x = 29

x = - 29/4

;-)


Svar #5
07. september 2012 af Snf (Slettet)

1000 tak til begge 2! :-)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.