Matematik

Udtryk som funktion af x

08. september 2012 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber på lidt hjælp til denne opgave :)

 

Et rektangel har omkredsen 20 cm og længden x cm

jeg skal ud fra disse oplysninger nu udtrykke længden som funktion af x

 

Er det så bare f(x)=x         eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af SuneChr

Hvis længden er x , er bredden 10 - x      for  0 <  x < 10

Kalder vi længden f(x) er denne lig med x. f er altså den identiske afbildning.


Svar #2
08. september 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Jeg er ikke helt med :-/

Tror jeg bliver forvirret af, at længde skal udtrykkes som funktion af x

Hvis længden = x

bredden = y

skal jeg ogsaa have y med paa en eller anden maade

 

 


Svar #3
09. september 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Nogen som vil forklare? Jeg forstår det ikke :-/


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Mon ikke spørgsmålet i opgaven går ud på at udtrykke bredden som funktion af x ? Længden kaldes jo x, så der er ikke meget plan i at spørge til at udtrykke længden som funktion af x. Bredden er givet i #1 som funktion af x.


Skriv et svar til: Udtryk som funktion af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.