Matematik

Regneregler for negativ potens

10. september 2005 af Julie7200 (Slettet)
Er der nogen, der kan række mig en regneregel for følgende

(x^-s)*(y^-t)
divideret
(xy)^-t

Julie

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2005 af ColAlf (Slettet)

Kan nævneren ikke omskrives til:
(x^-t)*(y^-t)

- hvorefter (y^-t) går ud med det i tælleren, så du blot har:

(x^-s)/(x^-t)

tilbage? :)?

Svar #2
10. september 2005 af Julie7200 (Slettet)

mange tak, det giver i hvert fald mening i mit hoved!

Svar #3
10. september 2005 af Julie7200 (Slettet)

Jo, det gav mening, men nu er jeg kommet til

(x^-s)*(x^-t)
divideret
(xy)^-u

Hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:

x^(-s) = 1/x^s

for alle x og s for hvilke, dette udtryk kan tillægges mening. Vis, at så er

x^(-s)*x^(-t) = x^(-(s+t))

Brug dernæst #1 på nævnerudtrykket (xy)^(-u) og husk, at

(x^a)/(x^b) =
(x^a)*(x^(-b)) =
x^(a+(-b)) =
x^(a-b)

for alle x, a og b hvor udtrykkene kan tilskrives mening.

//Epsilon

Skriv et svar til: Regneregler for negativ potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.