Matematik

Overfladeareal af Kugle

09. september 2012 af Eleven1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej kan I hjælpe mig med at finde resultatet på dette spørgsmål?

Angiv en formel, der viser en kugles overfladeareal som funktion af:

a: radius

b: rumfang

Jeg har fundet en formel til 'a', den ser sådan ud: 4 x pi x r2, men kan ikke finde en formel til 'b'.

Mvh. Tyra


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2012 af exatb

V = 4/3π r2

find r af ligningen og sæt udtrykket ind på r2`s plads i arealformlen

I spm a skal du isolere r af overfladeformlen


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2012 af Andreww (Slettet)

Vkugle = (4/3) · π · r3

Okugle = 4·π·r2

 

Det er meningen du skal isolere π og r, og dernæst indsætte i Okugle


Skriv et svar til: Overfladeareal af Kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.