Matematik

Opgave med sinus cosnus..

09. september 2012 af djdann (Slettet)

Trekant ABC er retvinklet. katernes længder er anført på tegningen. 

b=4
a=3
vinkel C = 90 grader. 

 

Beregn tallet   t = sin A + cos A + tan A. 

 

HVordan gør jeg? :D 

 

- Mange tak :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af nielsenHTX

i en ret vinklet trekant gælder der at

sinA=a/c , cosA=b/c og tanA=a/b

desuden er c givet ved pytagoras.

indsæt og du har t


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2012 af peter lind

Find vinkel A og vinkel B. Dette gøres nemmest ved at bruge formlen for tangens i en retvinklet trekant og reglen om summen af vinklerne i en trekant. Derefter sætter du det blot ind i beregningsudtrykket. Hvis det skal være eksakt kan du finde hypotenusen og derefter bruge reglerne for sinus og cosinus i en retvinklet trekant


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Svar #4
09. september 2012 af djdann (Slettet)

HVis jeg forstår det ret, for at finde vinkel a sige sin-1 = 3 / 5 = 36,87. 

vinkel b er 180-90-36,87 = 53,13. 

nu har jeg alle vinkler, hvad gør jeg så? :D 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2012 af nielsenHTX

#4 hvad A og B er,er ligegyldigt her

find først c med pytagoras.

t er så

t=sin A + cos A + tan A= a/c + b/c + a/b indsæt dine tal og udregn


Svar #6
09. september 2012 af djdann (Slettet)

OKai :D 
siger mange tak for hjælpen :D 


Skriv et svar til: Opgave med sinus cosnus..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.