Matematik
Vektorer - beregn værdier af t!
10. september 2005 af
Snemanden (Slettet)
Hej..
Har problemer med en opgave. Den lyder:
I et orienteret plan er der givet to vektorer a og b, om hvilke det oplyses at
/a/ = 6
/b/ = 2
a gange b = 6
Bestem de værdier af tallet t, for hvilke /a+tb/ = 14.
Håber på et hint.. (Det er selvfølgelig alle vektorer, men kan ikke lige lave pilen over!)
Har problemer med en opgave. Den lyder:
I et orienteret plan er der givet to vektorer a og b, om hvilke det oplyses at
/a/ = 6
/b/ = 2
a gange b = 6
Bestem de værdier af tallet t, for hvilke /a+tb/ = 14.
Håber på et hint.. (Det er selvfølgelig alle vektorer, men kan ikke lige lave pilen over!)
Svar #2
10. september 2005 af Snemanden (Slettet)
Hmm, desværre ikke nok til at spore mig i den rigtige retning..
/a+tb/^2 = 196
/a/^2 + /tb/^2 = 196
Eller er jeg på gale vej?
/a+tb/^2 = 196
/a/^2 + /tb/^2 = 196
Eller er jeg på gale vej?
Svar #3
10. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Vink: per definition er
|a + tb|^2 = (a + tb)*(a + tb)
Udregn højresiden efter regnereglerne for skalarproduktet (*).
//Epsilon
|a + tb|^2 = (a + tb)*(a + tb)
Udregn højresiden efter regnereglerne for skalarproduktet (*).
//Epsilon
Skriv et svar til: Vektorer - beregn værdier af t!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
