Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hvordan finder man den beregnede salgspris med moms?

09. september 2012 af JeretPeterson (Slettet)

Hvordan finder man den beregnede salgspris med moms, hvis man kender kostprisen (fx 154,50 kr.) og fortjenesten i % af salgsprisen uden moms (fx 14 %)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2012 af århushjælp (Slettet)

Hej JeretPeterson.

Håber jeg har forstået dit spørgsmål rigtigt.

 

Kostpris 154,50 kr

Fortjeneste 14 % 

Salgsprisen uden moms er = 154,5 * 1,14 = 176,13 kr

Salgsprisen incl 25 % moms = 176,13 * 1,25 = 220,16 kr

 

 

MVH. Michael


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2012 af mathon

 

                 den beregnede salgspris med moms = (154,50 kr)·1,14·1,25


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er en anelse mere kompliceret, eftersom man kender fortjenesten i % af salgsprisen uden moms.

Fortjeneste f, 14% af salgspris uden moms su,

k + f = su,  f = su·14% , så k = su - su·14% = su·86% , hvorfor  su = k/86% og dermed

                          salgspris med moms = (154,50 kr) · 1,25 / 0,86


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. september 2012 af mathon

 

               den beregnede salgspris med moms = ((154,50 kr) / (1 - 0,14))·1,25

                                                                når man læser rigtigt


Skriv et svar til: Hvordan finder man den beregnede salgspris med moms?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.