Matematik

Løs ulighederne

09. september 2012 af LucaMarra (Slettet)

Har siddet i lang tid og arbejdet på disse men kommer ingen vegne 

 

(x+4)^2<=(x-3)(x+3)+41

<= betyder større eller det samme.

og der er også den her

2x(5x+1)-x^2>=(3x+1)^2 -13

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal reducere ulighederne og så løse de fremkomne lineære uligheder. Den sidste fik du også svar på i din anden tråd. Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1233238

Gang ud og reducer. Benyt kvadratsætninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2012 af mathon

 

                             (x+4)2 (x-3)(x+3) + 41

                              x2+ 8x + 16 x2 - 9 + 41

                              8x + 16 - 9 + 41

                              8x + 16 32

                              x + 2 4

                              x  2


Svar #3
09. september 2012 af LucaMarra (Slettet)

så den første

(x+4)^2<=(x-3)(x+3)+41

(x+4)^2<=x^2+3x-3x-9+41

x^2+16=x^2-9+41

hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har ikke beregnet (x+4)2 korrekt.

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2 . Du har smidt leddet 2ab ud.

Se #2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2012 af mathon

 

 

              2x(5x+1) - x2  ≥  (3x+1)2 - 13

              (10x2+ 2x) - x2  ≥  (9x2+ 6x + 1) - 13   ............


Svar #6
09. september 2012 af LucaMarra (Slettet)

skal jeg så ikke gøre sådan her

10x2+ 2x) - x2  ≥  (9x2+ 6x + 1) - 13 

alle x2 går ud med hinaden, så der kommer til at stå det her

2x-6x >= 1-13

-4/-12=3

 

korrekt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2012 af mathon

              (10x2+ 2x) - x2  ≥  (9x2+ 6x + 1) - 13

              10x2+ 2x - x2  ≥  9x2+ 6x + 1 - 13

              9x2+ 2x   ≥  9x2+ 6x - 12

              2x  6x - 12

              3x - 6

              2x

              3 ≥ x

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der manglker en parentes i den første ligning, og der er forsvundet et x til sidst. Du skal også være opmærksom på, at en ulighed vender retning, når man ganger eller dividerer med et negativt tal på begge sider.


Svar #9
09. september 2012 af LucaMarra (Slettet)

hvor dividerer/ganger jeg med et negativ tal på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Til sidst i #6 dividerer du med -12 . Du nåede til

-4x ≥ -12 ,

som så ved division med -4 giver

x ≤ -12/(-4) = 3

 


Svar #11
09. september 2012 af LucaMarra (Slettet)

Men det giver jo nøjagtigt det samme som #7, eller vil det blive talt som en fejl`?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, svaret i #7 er da korrekt. Min kommentar gik på det, du skrev i #6, hvor du endte med en underlig, falsk ligning.


Skriv et svar til: Løs ulighederne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.