Fysik

resistans

09. september 2012 af BrainChild (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der laves en parallelkobling af to resistorer, således at erstatningsresistansen bliver ca. 1,43kΩ. Den ene resistor har resistansen er 5,00Ω

 

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for resistanser i parallelforbindelse:

1 / R = (1/R1 + 1/R2)

Man kender R og R1 .


Svar #2
09. september 2012 af BrainChild (Slettet)

ja men jeg kan ikke komme videre :S

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2012 af mathon

 

                           R·5 /(R+5) = 1430

                           5R = 1430·(R+5) ............


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Eller

1/R2 = 1/R - 1/R1 = 1/(1430Ω) - 1/(5Ω)

hvilket giver en negativ værdi for R2 . Er opgaven formuleret korrekt?


Svar #5
09. september 2012 af BrainChild (Slettet)

Ja jeg har skrevet den direkte ind

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Erstatningsmodstanden for to ohm'ske modstande forundet parallelt er altid mindre end hver af komponenternes modstande. Derfor giver opgaven ikke mening, som du har formuleret den. Er du sikker på, at den ene modstand ikke skal være 5,0kΩ i stedet for 5,00Ω ?


Svar #7
09. september 2012 af BrainChild (Slettet)

jooo undskyld, det bare mig

det er 5,0k Ω


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så indsæt den korrekte værdi for R1 i #3 eller #4 og beregn R.


Skriv et svar til: resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.