Matematik

Matematik små opgaver med ligninger

09. september 2012 af Nathandrake3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej tænkte på om der var nogle der kunne forklare mig hvordan jeg løser disse? 

Løs ligningerne:

 1.    2x-3 = x + 5 

2.   -1/2x = -3/8

3.    2x = -2/9 

 

Har prøvet at løse den første som jeg fik til x = 8. Kan dette passe?

Så er der også en anden hvor man skal løse ligningen ved at gange skråt. 

 

1) (x+5)/2 = (5x-17)3 

Fik 2 svar, som var 3,7692 og 6,8571 

Nogle der gider at se om hvilken en af svarene der er rigtige, eller vise hvordan de regnes ud hvis begge er forkerte?

Ellers mange tak for hjælpen!!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du kan selv undersøge, om din løsning er rigtig ved at gøre prøve med løsningen i den oprindelige ligning.

1) gang med 2 på begge sider til

x+5 = 6·(5x -17) = 30x -102 , dvs

29x = 107 , x = 107/29


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2012 af mathon

 

     2.  
                            -1/2x = -3/8
                                 multiplicer med -2 på begge sider

                             x = 3/4


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2012 af mathon

 

     3.    

                            2x = -2/9                                   divider med 2 på begge sider

                            x = -(1/9)


Skriv et svar til: Matematik små opgaver med ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.