Kemi

Finde pH udfra OH-

10. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

Har jeg ret i at der ikke findes en direkte sammenhæng mellem OH- og pH, og at man for at kunne finde pH med en opgivet OH-, derfor først er nødt til at finde H3O+ ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af mathon

 

                         [OH- ] = 10pH-14


Svar #2
10. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

OH- er opgivet til 1 * 10^-3 og jeg skal finde pH´en kan jeg så virkelig bruge den formel ? 

Har regnet opgaven ved først ved at finde h3O+ og -log

Hvis jeg bruger din formel får jeg pH= 0,2 ?? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2012 af mathon

 

                         [OH- ] = 10pH-14

                         10-3 M = 10pH-14 M

                         -3 = pH-14

                         pH = 11

                       


Svar #4
10. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

Nå ja da. Det kan jeg godt se. Men det undrer mig meget at det ikke er nævnt i min lærebog (fundamental of general, organic..(..) chememistry" bog. ??? 

 


Skriv et svar til: Finde pH udfra OH-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.