Matematik

x og y

10. september 2012 af Sam0031 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, det ville være en stor hjælp, hvis i kunne hjælpe mig med denne opgave:

En kvadratisk flise, som vist på figur 2.10, skal designes med 2 farver, så omkredsen bliver 6 meter og arealet af det gråt farvede felt bliver 0,04 m2. Bestem x og y.  (har vedlagt et billede)

Altså, for at finde x og y i omkredesen har jeg prøvet at opstille en ligning, men ved ikke rigtigt, hvordan jeg skal komme videre. 

6= x + 2y , 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Omkredsen er summen af alle fire siders længder i det store kvadrat.

Det gråt farvede areal bestå af 4 kongruente ligebenede retvinkelde trekanter, hver med katetelængde y. Bestem y, så arealet af det gråt farvede areal bliver 0,04 m2 .

Bestem så x, så det store kvadrats omkreds bliver 6 m .

Dvs.

4·(1/2)·y2 = 0,04 m2 ,

og

4·(x + 2y) = 6 m


Svar #2
10. september 2012 af Sam0031 (Slettet)

#1


Omkredsen er summen af alle fire siders længder i det store kvadrat.

Det gråt farvede areal bestå af 4 kongruente ligebenede retvinkelde trekanter, hver med katetelængde y. Bestem y, så arealet af det gråt farvede areal bliver 0,04 m2 .

Bestem så x, så det store kvadrats omkreds bliver 6 m .

Dvs.

4·(1/2)·y2 = 0,04 m2 ,

og

4·(x + 2y) = 6 m

 

Kan man evt. bruge erstatningsmetoden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder y af den første ligning og indsætter det i den anden ligning til bestemmelse af x.


Svar #4
10. september 2012 af Sam0031 (Slettet)

#3


#2

Man finder y af den første ligning og indsætter det i den anden ligning til bestemmelse af x.

 

Hvis man skal bruge erstatningsmetoden skal der da være et x i den første ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er ikke noget x i den første ligning, hvilket jo gør det ekstra simpelt at finde y af denne ligning. Den fundne værdi af y indsættes så i den anden ligning, hvorefter man kan bestemme x.


Svar #6
10. september 2012 af Sam0031 (Slettet)

Tusinde tak!

 


Skriv et svar til: x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.