Kemi

Hvorfor er oxidation = afgivelse af hydrogen?

10. september 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, hvad er argumentet for at man siger at oxidation = afgivelse af hydrogen? Er det fordi at atomer som Carbon eller oxygen som hydrogen er bundet til er så elektronegative at da hydrogen sad på molekylet var hydrogen ionerne afgivet til oxzygen så det var reduceret, men så forsvinder elektronen fra oxygen elelr carbon når hydrogen springer af? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af mathon

    i en tænkt (hvis ikke virkelig) ionisering af stoffet

               vil det grundstof, som
                                                            "afgiver" elektroner pr.definition oxideres

                                                            "modtager" elektroner pr.definition reduceres

 


Svar #2
11. september 2012 af christian0710 (Slettet)

Vil det så sige at Når Hydrogen fjernens fra fx et sukkermolekyle så eller vand, så fjernes den elektron som Carbon eller Oxygen har suget til sig (elektronegativitet) fordi den går med hydrogen, og derfor bliver oxygen eller carbon reduceret?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af mathon

hertil kommer
definitionsmæssigt
                            at
                                         O i alle kemiske forbindelser har OT = -2 med undtagelse af peroxidforbindelser

                                         H i alle kemiske forbindelser har OT = +1


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2012 af mathon

#3


hertil kommer
definitionsmæssigt
                            at
                                         O i alle kemiske forbindelser har OT = -2 med undtagelse af peroxidforbindelser

                                         H i alle kemiske forbindelser har OT = +1 med undtagelse af hydrider


Svar #5
11. september 2012 af christian0710 (Slettet)

Tak det skal jeg huske :) 


Skriv et svar til: Hvorfor er oxidation = afgivelse af hydrogen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.