Matematik

Hjælp til type opgave: polære koordinater

11. september 2012 af Dalala (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Nogen der ved hvordan man kan regne sådan en sag ud?

 

Use polar  coordinats to find the limit. [if (r, Θ) are polar coord of the point (x,y) with r ≥0, note that r -> 0+ as (x,y) -> (0,0)]

lim                           x3+y3/x2+y2

(x,y)->(0,0)

Jeg ved det skal skrives om til polære koordinater og det måske kan være kontinueret... men jeg er ikke helt med på hvordan man skulle finde det for (x,y)-> (0,0)

 

TAK for forklaringen..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Med polære koordinater (x,y) = r·(cos(θ),sin(θ)) fås

(x3+y3) / (x2+y2) = (r3·cos3(θ) + r3·sin3(θ)) / r2 = r·(cos3(θ) + sin3(θ)) .

Benyt, at cos(θ) og sin(θ) er begrænsede, og at r → 0+ , for (x,y) → (0,0) .


Svar #2
11. september 2012 af Dalala (Slettet)

Jeg kan ikke se, hvordan det skal benyttes...


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det burde være klart, at      r·(cos3(θ) + sin3(θ)) → 0 for r → 0+ .


Svar #4
11. september 2012 af Dalala (Slettet)

Er det bare resultatet??


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Resultatet er den fundne grænseværdi, ja.


Skriv et svar til: Hjælp til type opgave: polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.