Fysik

Kuglens hastighed

12. september 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Der er vedhæftet en fil, hvor jeg skal udlede en formel for kuglens hastighed med forskellige bogstaver, der betyder noget for kuglen som radius etc. Det er også svært at forklare præcis, hvad opgaven står på dansk. Men jeg kan ikke se, hvordan det kan være, at v = 2Dπ/θT. Jeg har prøvet at kigge rundt på engelske hjemmesider, og der var ikke nogle særlige brugvare svar til det. Kan I hjælpe mig?

Vedhæftet fil: SH12092012-0007-MP05-10.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2012 af mette48 (Slettet)

I løbet af den tid skiven er drejet vinkelen θ har kuglen bevæget sig fra den ene skive til den anden, altså stykket D.

I løbet an tiden T har skiven drejet 360º = 2π.

En drejning på θ tager tiden T*θ / 2π

v = vej/tid = D/(T*θ/2π) =D*2π/Tθ


Skriv et svar til: Kuglens hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.