Matematik

Symmetriske beregninger

12. september 2012 af esplat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig igang med denne opg:

 

Ved kast med en symmetrisk terning betragtes få¸lgende tre hændelser:
A : Der slås ulige, B : Der slås 5 eller 6. C : Der slås 3 eller 5.
Undersøg for hvert par af hændelser, om de to hændelser er uafhængige.

Tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af jnl123

A (ulige): 1, 3, 5

B: 5, 6

C: 3, 5

------

A∩B = 5

A∩C = 3, 5

B∩C = 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Se de to formler på http://da.wikipedia.org/wiki/Sandsynlighedsregning under afsnittene 'betinget sandsynlighed' og 'uafhængige hændelser.'


Svar #3
15. september 2012 af esplat (Slettet)

#1

jeg forstår det ikke helt, er det svaret? eller skal jeg udregne 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Nej, men du kan bruge det. F.eks. er P(a ∩ c) = 2/6. Men prøv selv at skrive dem så du bliver klogere. ∩ betyder fælles.

Du skal bruge de 2 formler fra wikipedia.


Svar #5
15. september 2012 af esplat (Slettet)

P(A|B)=(P(AnB))/(P(B))=5/(5,3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2012 af jnl123

A: der slås en af følgende slag {1,3,5}. Dvs. P(A) = 3/6 = 1/2

B: der slås en af følgende slag {5,6}. Dvs. P(B) = 2/6 = 1/3

 

P(A|B) betyder så P(A) under forudsætning af B. Så hvis vi antager B, så er der 1/3 sandsynlighed for at slå f.eks. 5. Men A siger, at der er 1/2 for at slå 5.

Er så P(A|B) = P(A)? Hvis ja, så er A og B uafhængige. Hvis ikke, er de afhængige.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

P betyder sandsynlighed.


Svar #8
15. september 2012 af esplat (Slettet)

undskyld, jeg forstår det simpelthen ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvad er det opgaven beder om?


Svar #10
15. september 2012 af esplat (Slettet)

den spørger om 2 hændelser der er uafhængige, altså om f.eks. A∩B er uafhængige, men hvordan uafhængige?

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2012 af jnl123

P(A|B) = P(A∩B)/P(B) = P(5)/P({5,6}) = (1/6) / (2/6) = 1/2 = P(A)? (ja eller nej)

P(A|C) = P(A∩C)/P(C) = P({3,5})/P({3,5}) = (2/6) / (2/6) = 1 = P(A)?

P(B|C) = P(B∩C)/P(C) = P(5)/P({3,5}) = (1/6) / (2/6) = 1/2 = P(B)?


Svar #12
15. september 2012 af esplat (Slettet)

så nej, ja, nej


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2012 af jnl123

P(A) er sandsynligheden for at der bliver slået 1, 3 eller 5 i et slag (med 6 muligheder). Dvs:

P(A) = 3/6 = 1/2


Svar #14
15. september 2012 af esplat (Slettet)

nåå så den første er, men ikke de to andre vel?


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. september 2012 af jnl123

lige præcis

A og B er uafhængige

A og C er afhængige

B og C er afhængige


Svar #16
15. september 2012 af esplat (Slettet)

Mange til jer begge!! der går dog nok lidt tid før jeg har helt styr på det ;)


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. september 2012 af jnl123

bare rolig, du klarer det bedre end langt de fleste. Alle hader statistik og sandsynlighedsregning :)

 

P(A) = 1/2 fordi der 50% chance for at der slås enten 1,3 el. 5 i et slag.

Hvis man så antager at udfaldet er B, dvs. der er slået enten 5 el. 6 - så er der 50% chance for at det er 5 og 50% chance for at det er 6. Og hvis det er 5, så tilhører udfaldet jo A. Derfor siger man at P(A|B) = 50% og da det er den samme sandsynlighed som P(A), så er A og B uafhængige (man kan sige at udfaldet af B påvirker ikke udfaldet af A). Det er ikke gældende for de 2 andre situtationer

 

 

 

A: 1, 3, 5

B: 5, 6


Svar #18
15. september 2012 af esplat (Slettet)

ja det kan jeg egentlig godt se


Skriv et svar til: Symmetriske beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.