Kemi

fortyndinger

12. september 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe?

 

a) 12 M HCL skal fortyndes 15x. Beregn koncentrationen i den fortyndede opløsning.

b) 5 mL HNO3 skal fortyndes 12x. Hvad bliver volumen af den fortyndede opløsning?

c) 5 mL NaOH er fortyyndet til 1L . Hvad er fortyndingsfaktoren? 

 

HJÆLP !!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af mathon

lærte du intet
          i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1234497    ?


Svar #2
12. september 2012 af ibta (Slettet)

nej.. forstod ikk 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af mathon

   

                          Når en opløsning fortyndes 15x,

                          hvad er fortyndingsfaktoren da?


Svar #4
12. september 2012 af ibta (Slettet)

er opgave a sådan 12M/15= 0,8 M dvs. 0,08 mmol. 

dvs. kan ikke resten??


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2012 af mathon

a)
                     cfort = (12 M) / 15 = 0,8 M

 


Svar #6
12. september 2012 af ibta (Slettet)

ja og hva ska jeg så? 

er det svaret på spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2012 af mathon

b)
          hvad er 12·(5 mL)  ?


Svar #8
12. september 2012 af ibta (Slettet)

det er 60 mL 


Svar #9
12. september 2012 af ibta (Slettet)

hva med c?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2012 af mathon

 

                     den fortyndede opløsnings volumen er   60 mL


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september 2012 af mathon

c)
              fortyndingsfaktor
                                                  (1000 mL) / (5 mL)


Svar #12
12. september 2012 af ibta (Slettet)

TUSIND TAAAK !


Skriv et svar til: fortyndinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.