Kemi

kemi opgave

11. september 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej er der nogen der kan hjælpe ?

 

a) Fra en 2,5 M HCL opløsning overføres 5 mL til en 50 mL målekolbe. der fyldes vand i målekolben til mærket. hvad er koncentrationen af HCL i målekolben? Opskriv alle beregninger med enheder.. 

 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af mathon

 

                  

                                   ...fortyndingsfaktoren er 10

  

 

 


Svar #2
11. september 2012 af ibta (Slettet)

ja .. og hva så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af mathon

 

                  koncentrationen af HCl i målekolben er (2,5 M) / 10 = 0,25 M


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af mathon

             

                                    antal mmol er konstant

                                         (50 mL) · c  =  (5 mL) · (2,5 mmol/mL)

                                          c = ((5 mL) / (50 mL)) · (2,5 mmol/mL)

                                          c = (1/10) · (2,5 M) = 0,25 M


Skriv et svar til: kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.