Kemi

Natriumthiosulfat

12. september 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe?

en opløsning af natriumthiosulfat reagerer med fast sølvbromid og danner sølvthiosulfat.

a) Hvor mange mol Natriumthiosulfat reagerer med 1,0 mg Agbr. 

b) Beregn hvor mange gram sølvbromid der skal til for at producere 0,033 mol sølvthiosulfat.. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af mathon

 

                    
                                          Na2S2O3 (aq)   +   2 AgBr (s)   --->   Ag2S2O3 (aq)   +   2 NaBr


Svar #2
12. september 2012 af ibta (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af mathon

M(AgBr) = sum({1,1}*{107.870,79.904}) g/mol = 187.774 g/mol

 

                    
                                                 Na2S2O3 (aq)   +   2 AgBr (s)   --->   Ag2S2O3 (aq)   +   2 NaBr
ækvivalente mængder                 2 mol                  2 mol                   1 mol
                                                    2 mol               375,548 g
                                                       x                     0,001 g

 

                                        x / (2 mol) = (0,001 g) / (375,548 g) = 2,66·10-6

                                        x = 2,66·10-6 · (2 mol) = 5,32·10-6 mol = 5,32 µmol

                      

                


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af mathon

 

                    
                                                 Na2S2O3 (aq)   +   2 AgBr (s)   --->   Ag2S2O3 (aq)   +   2 NaBr
ækvivalente mængder                                        375,548 g                 1 mol
                                                                                 x                      0,033 mol

 

                                                     x / (375,548 g) = (0,033 mol) / (1 mol) = 0,033

                                                     x = 0,033 · (375,548 g) = 12,39 g

 

               


Svar #5
15. september 2012 af ibta (Slettet)

Tusind tak igen :)


Skriv et svar til: Natriumthiosulfat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.