Matematik

brøk i ligning

12. september 2012 af kaar77 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej studieportalen :)

 

jeg sidder med denne opgave, som jeg har prøvet at bøvle lidt med det sidste stykke tid:

V = 6 • x2 • (80 - 6x2   /   8x)

Jeg mener der er noget med at hvis man dividerer skal man gøre det i alle led, men er ikke helt sikker

 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af peter lind

Det har du ret i


Svar #2
12. september 2012 af kaar77 (Slettet)

Det prøvede jeg også men går i stå når der står x2 divideret med 8x??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af peter lind

x2/(8x) = x/8  x≠0


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af mette48 (Slettet)

V = 6 • x2 • (80 - 6x2   /   8x) du skal kun dividere tælleren(80-6x2) med 8x

du skriver det er en ligning, betyder det at du kender værdien for V ?


Skriv et svar til: brøk i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.