Matematik

Parabel

12. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej alle!

Er disse opgaver regnet rigtigt ud?

På forhånd tak! :-))

 

Vedhæftet fil: Brobygning.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Stængerne skal gå fra parabelen op til den vandrette kørebane. Det ser rimeligt ud.


Svar #2
12. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Super! Jeg bliver bare i tvivl om den formel jeg kommer frem til - for den formel jeg har regnet mig frem til, har ikke rigtig noget at gøre med f(x) = ax^2 + bx + c - jeg har faktisk kun f(x) = ax^2 i min formel :S?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det betyder jo bare, at b = c = 0. Som du selv skriver, har du valgt koodinatsystemets begyndelsespunkt i parabelens toppunkt, hvilket gør forskriften specielt simpel.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Din formel er også en parabel. Du har bare, at b = c = 0.

Hvordan bestemmer du a i f(x) = a x2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er forklaret i det vedlagte.


Svar #6
12. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

y = f(x) = a(x – x0)2 + y0)

y = a (0 – 50)2 + 32

25 = a * 2500 + 32

25 – 32 = a * 2500 + 32 – 32

– 7 = a * 2500

a =  (- 7)/2500

a = – 0,0028

f(x) = – 0,0028x2

 

Er det ikke muligt?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det er da muligt, og korrekt.


Svar #8
12. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Tak, Andersen :-). Men synes du ellers, at opgaven ser rigtig ud?


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det gav jeg jo udtryk for i #1.


Svar #10
12. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Som, du nok har lagt mærke til, så lider jeg af perfektionisme :(

Sidste tjek...

Vedhæftet fil:Parabel.docx

Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.