Matematik

Differentialregning - HJÆÆÆÆLP!!!!

12. september 2012 af Annlouiserud (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved forskriften

f(x) = 0,5x2 − 5x + 4·ln(x) for   x > 0

a)  Bestem ligninger for grafens to vandrette tangenter.

 

Har løst denne opgave. 

y=-6,454822556

y=-4,5

 

Nu kigger vi på g(x) = 0,5x2 − 5x + 4·ln(x) + k for  x ≥ 1.

b)  Hvad skal k mindst være for at opfylde g(x) ≥ 0 ? (k skal angives eksakt)

Nogen der kan forklare mig denne opgave. Er virkelig på herrens mark. Jeg har forstået selve opgave, men har prøvet en masse, men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal regne den. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

b) Afpas k, så funktionens globale minimum bliver lig med 0. Bemærk, at der gælder

g(x) = f(x) + k .

De to funktioner f og g har altså minimum for samme værdi af x.


Skriv et svar til: Differentialregning - HJÆÆÆÆLP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.