Matematik

hjælp til mat. B opg.

13. september 2012 af Noor2311 (Slettet) - Niveau: B-niveau

opg. 284

en lærer ønsker, at en klasse skal løse en andengradsligning, der har rødderne

1) 1 og 3

2) -2 og 3

3) 1/2   og   1/3

Hvordan kan en sådan andengradsligning se ud? der er uendelig mange svar

 

opg. 288

fremstilling af q enheder af en vare koster T kr., hvor

T=q2 + 10q + 29 , q≥ 0

indtægten I ved salg  af q enheder er I = 40q. for hvilken værdi af q bliver indtægten den samme som omkostningerne?

opg. 295

En parabel skærer x-aksen i punkterne (-1,0) og (4,0) og y-aksen i (0,4), find en ligning for parablen.

 

opg. 2124

isoler b i formlen 1/a + 1/b = 1/c

 

opg. 2126

isoler x i hvert af udtrykene

a) y(1/x + 2) = 3

c) a/x + 2 = 1/x

 

jeg håber i kan hjælp mig med det opg. og jeg sidder prøve at renge dem.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

284.

Et 2.-gradspolynomium f(x), der har rødderne r1 og r2, kan faktoriseres

      f(x) = a·(x - r1)·(x - r2) .

Rødderne er løsningerne til ligningen  f(x) = 0 , dvs

      a·(x - r1)·(x - r2) = 0

I opgaven er rødderne givet. Find selv på en værdi for a.


Skriv et svar til: hjælp til mat. B opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.