Matematik

korrektur af udregninger

13. september 2012 af fafdsafasd (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej SP

Jeg har to opgaver, som jeg gerne vil have tjekket igennem.

 

4.3 (der er vedhæftet)

(3,14 · (7,6 : 2)2 · 25) - (((4/3) · 3,14 · (7,6 : 2)3) · 2) = 675,078 cm3 = 0.674078 L

 

4.4. Noget af vandet vel løbe tilbage i røret. Man regner med, at der i praksis vil blive pumpet ca. 0,5 L vand op mellem to kugler. Hvor stor en procentdel af det vand, der kan være mellem to kugler, bliver pumpet op? 

(0,5 / 0.674078) · 100 = 74,1753 %

 

Kan I hjælpe her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af 123434 (Slettet)

4,3 er ikke vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

udregningen er rigtig. Lad være med at bruge 6 betydende cifre i resultatet hvis du kun bruger 3 cifre i pi.

Skrivefejl da den ene siger 675 og den anden siger 674...

husk % efter 100.

Skal der ikke stå UDEN om to kugler i 4.4? Ellers skal man trække noget fra de 0.674 da ikke alt ligger MELLEM, men noget ligger BAG kuglerne!?


Skriv et svar til: korrektur af udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.