Matematik

Ehvervsøkonomi. Afsætning???

13. september 2012 af N007 (Slettet)

Hej

Jeg har problemer med at løse denne opgave. Jeg er gået helt i stå og forstår det ikke. Har nu siddet og prøvet i lang tid, uden at komme frem til den rigtige løsning.

 

Sonja Rifhøj er indehaver og leder af en restaurant i København. Hendes faste omkostninger er på 220.000 kr per måned. Hun åbner til frokost og lukker kl 23. Gennemsnitssalget for et måltid er 200 kr.

De variable enhedsomkostninger er på 110 kr. pr gæst.

1) Hvor mange måltider skal hun sælge for at have en indtjening på 88.000 kr per måned?

Jeg har prøvet at finde afsætningen:

200* afs - 110 * x - 220.000 = 88.000 ,      jeg kan ikke  løse ligningen??

Min lærer har fået den til 3422, og jeg kan ikke få samme resultat?

 

Håber der er nogen derude der har lyst til at hjælpe mig? Jeg har virkelig brug for dit hjælp.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

(200 -110)·x = 220000 + 88000 , dvs

x = 308000 / 90


Svar #2
13. september 2012 af N007 (Slettet)

Tak, Skal hun så sælge 3422 måltider for at få en indtjening på 88000 kr?. 3422*200=684.400, det passer jo ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er variable omkostninger på 110kr pr gæst, så der er 90kr pr gæst tilbage til at dække de faste omkostninger samt indtjeningen. Det er jo det, der er udtrykt i ligningen.


Svar #4
13. september 2012 af N007 (Slettet)

Nåår. Ved du hvordan jeg finder dækningsbidraget?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det aner jeg ikke, hvad er. Spørg i VØ forumet, hvor opgaven hører hjemme.


Skriv et svar til: Ehvervsøkonomi. Afsætning???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.