Matematik

Hældningskoefficient!

11. september 2005 af LarsUlri (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med hvordan men regner Hældningskoefficient ud?


Svar #1
11. september 2005 af LarsUlri (Slettet)

Jeg skal finde det der:

http://www.freewebs.com/robotkiddo/matematik.JPG



Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Den linje har hældningskoefficienten 0,81.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2005 af allan_sim

#1. For en lineær sammenhæng y=ax+b, angiver a hældningskoefficienten, og b angiver skæringen med y-aksen.
Sammenholder du det med den ligning du har fået opgivet, kan du direkte aflæse hældningskoefficienten.

Svar #4
11. september 2005 af LarsUlri (Slettet)

men hvorfor står der så: y=0,81x - 0,87

(altså hvorfor står der minus og ik plus)?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

-0,87 har ikke noget med hældningen at gøre, det er blot hvor linjen skærer y-aksen. En negativ værdi indikerer, at skæringen med y-aksen skal findes under x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2005 af allan_sim

#4. Fordi b i dette tilfælde er et negativt tal:

y = 0,81x-0,87 = 0,81x + (-0,87)

Svar #7
11. september 2005 af LarsUlri (Slettet)

Hvordan regner man så hældningskoefficienten ud? (altså hvis man nu ikke have den ligning)

Svar #8
11. september 2005 af LarsUlri (Slettet)

(den ligning = y = 0,81x-0,87 )

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Find koordinaterne til to punkter - IKKE målepunkter, men punkter på linjen. Kald dem (x1,y1) og (x2,y2). Hældningen er da givet ved

(y2-y1)/(x2-x1)

Svar #10
11. september 2005 af LarsUlri (Slettet)

ok, tusind tak for hjælpen :D

Svar #11
11. september 2005 af LarsUlri (Slettet)

Hvis linien skulle skære 0 burde der så ikke stå y = 0,81x+0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jo, hvis linjen går gennem (0,0) er b=0.

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

Du kunne også sætte en vinkel ud fra linjen og tage tangents til vinklen..

Brugbart svar (0)

Svar #14
11. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Einstein_15 mener formentlig, at med kendskab til vinklen v E ]-pi/2;pi/2[ fra førsteaksen til linjen, regnet negativ i urets retning, kunne hældningskoefficienten a beregnes af

tan(v) = a

Det er korrekt og i øvrigt ækvivalent med formlen

a = (y2-y1)/(x2-x1)

men i nærværende situation er omtalte vinkel ikke oplyst. Opmåling bør undlades; det leder til en approksimativ værdi for hældningskoefficienten, modsat hvis man benytter to givne punkter, som vides at ligge på linjen.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #15
11. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#13: tangents -> tangens

//Epsilon

Skriv et svar til: Hældningskoefficient!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.