Matematik

Hjælp

14. september 2012 af KikiLiki (Slettet) - Niveau: C-niveau

7x - 8 = 3x - 72

 

Er lidt på spanden, nogen som gider at forklare mig den -.-


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2012 af peter lind

Træk de 3x på højre side over på venstre side

Træk de 8 over på højre side


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2012 af mette48 (Slettet)

= betyder at det der står til venstre for = har samme værdi som det der står til højre for =

Man kan lægge lige meget til på begge sider af = og de to værdier er da stadig lige store

Man kan også trække lige meget fra på begge sider, gamme med samme værdi eller dele med samme tal på begge sider, lighedstegnet gælder stadig

7x - 8 = 3x - 72         træk 3x fra på begge sider

7x - 8 -3x = 3x - 72 -3x    træk sammen

4x-8=-72                       læg 8 til på begge sider

4x-8+8 =-72+8           

4x=-64                          del med 4 på begge sider

4x/4 = -64/4

x=-16

Håber du forstår det bedre nu


Svar #3
14. september 2012 af KikiLiki (Slettet)

Forstår den godt og får samme resultat, problemet er bare at bagerst i bogen under facit står der at x = -6,4???


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. september 2012 af mette48 (Slettet)

Du skulle vel ikke have skrevet opgaven forkert op

7x - 8 = -3x - 72  bemærk -3 ikke 3

denne ligning giver x=-6,4


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.