Kemi

Ligevægtskonstant og ligevægt

14. september 2012 af Roselina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ANER virkelig ikke hvordan jeg skal beregne denne opgave.

Tror jeg har beregnes Kc rigtigt, men resten er jeg stået helt af på. Kan det passe hvis jeg får den til 12,25?

b)       2SO2(g)   +  O2(g)    ⇔    2SO3(g)

Der tilsættes SO3 til en lukket beholder. Efter et stykke tid er der ligevægt og [SO3] = 0,7M, [O2] = 0,1M og [SO2] = 0,2M.
Beregn Kc. Opskriv koncentrationerne af de tre stoffer ved start og slut af reaktionen.


Svar #1
14. september 2012 af Roselina (Slettet)

Og a ser således ud, og der er jeg også stået helt af. Please hjælp!!

Reaktion a): 
Der tilsættes CH4 og O2 til en lukket beholder. Efter et stykke tid er der ligevægt og [CH4] = 0,5M og [O2] = 0,3M. Talværdien for Kc er 1,74.
Opskriv reaktionsbrøken ved ligevægt (med tal og x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2012 af mathon

 

                                                           Kc = 122,5 M-1
                                 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af mathon

der gættes på

                                                     CH4 (g)    +  2 O2 (g)   --->   CO2 (g   +  2 H2O (g)


Svar #4
16. september 2012 af Roselina (Slettet)

Hvordan regner du det ud?


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant og ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.