Matematik

ligninger med brøker HJÆLP!

14. september 2012 af obziz (Slettet)

Jeg har brug for noget hjælp.. 

jeg skal løse en ligning der lyder sådan:     
 

x-2    _  2x+13               =                 37   _  12+x
  6              8                                       24          4

 

Hvad er den næmmeste måde at løse den på?? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2012 af jnl123

Du kan gange (både i tæller og nævner):

1. led *4

2. led *3

4. led *6

Og så bagefter gange (kun i tæller) med *24 på begge sider af lighedstegnet (alle led)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2012 af mathon

multiplicer på begge sider med 24

                    
                       24·[ (x-2)/6 - (2x+13)/8 ]  =  24·[  (37/24) - (12+x)/4 ]

                             4(x-2) - 3(2x+13)  =  37 - 6(12+x) .................


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2012 af mathon

 

                             4(x-2) - 3(2x+13)  =  37 - 6(12+x)

                             (4x-8) - (6x+39)  =  37 - (72+6x)   .....................


Svar #4
14. september 2012 af obziz (Slettet)

TAK!


Skriv et svar til: ligninger med brøker HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.