Matematik

Forskrift for stamfunk. hennem (-3,10)

11. september 2005 af Porkyhead (Slettet)
Hey

Jeg er lidt på spanden med følgende opgave:
Jeg skal først og fremmest finde en forskrift for et 2.gradspolynomie, hvor det eneste jeg kan se, er skæringen med y-aksen, altså c, som er = -5.

Hvordan bestemmer jeg forskriften for polynomiet, når den ikke skærer med x-aksen, altså den har ingen rødder?

Når jeg har fundet forskriften kan jeg godt klare resten af opgaven....


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2005 af allan_sim

#0. Skriv hele opgaven her. De oplysninger du har givet er ikke tilstrækkelige.

Svar #2
11. september 2005 af Porkyhead (Slettet)

Okay.. Opgaven lyder:
"På figuren ses grafen for andengradspolynomiet f. Bestem en forskrift for den stamfunktion, der går gennem (-3,10)

Grafen ligger under x-aksen (4. kvadrant, mener jeg det hedder) og den skærer y i -5.
Toppunkt i (-2,-1), hvis jeg bare må bruge det, i stedet for at beregne det(?)

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2005 af Philantropist (Slettet)

Har du mulighed for at bestemme f(x)? På den måde kan du hurtigt finde stamfunkionen F(x) og dermed også konstanten k, ved at indsætte at bestemme F(-3) = 10

Svar #4
11. september 2005 af Porkyhead (Slettet)

Nej, det er derfor jeg spøger. Når jeg har fundet f(x), er resten jo ikke så svært.

Tænkte på at bruge P(x) = a(x-x1)(x-x2), men jeg har jo ingen rødder...

Any ideas?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2005 af Philantropist (Slettet)

kunne grafen for andengradspolynomiet ikke være en forskydning af grafen for et langt simplere andengradspolynomie? som for eks. x^2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Der mangler ikke flere oplysninger, hvis ellers de givne er korrekte. At læse ud fra de ovenstående indlæg ved vi, at

f(-2) = -1
f(0) = -5

Hvis (-2,-1) er parablens toppunkt (jf. #2), må f(-4) = -5, thi enhver parabel er symmetrisk om toppunktet; f er lige om x = -2;

f((-2)+x) = f((-2)-x)

De tre punkter kan således benyttes til entydigt at fastlægge koefficienterne a,b og c i

f(x) = ax^2 + bx + c

Derforuden vides, at F_k(-3) = 10 for en indtil videre ikke nærmere specificeret reel integrationskonstant, k. Denne kan bestemmes ved integration.

//Epsilon

Skriv et svar til: Forskrift for stamfunk. hennem (-3,10)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.