Matematik

f mærke

15. september 2012 af ayahj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :D

Jeg har virkelige et problem med denne opgave, håber nogle af der kan hjælpe mig?

En funktion f er bestemt ved

F(x) = x^4 – 3x^2 – 4.

a) bestem e ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(2,f(2)).
b) Bestem monotoniforholdene for f.

På forhånd TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af SuneChr

a)  Bestem  f´(2)

Vi har da

(y - f(2)) / (x - 2) = f´(2)

b)  Find evt. 0-punkter og fortegn for f´ imellem, og udenfor 0-punkterne.


Svar #2
15. september 2012 af ayahj (Slettet)

Takker mange gange, men jeg er ikke helt med i b'eren??


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af Snick (Slettet)

I b'eren menes der, at du skal finde den/de x-værdi, for hvilken f ' (x) = 0

samt, hvilket fortegn f ' (x) har uden for de x-værdier.

F.eks

Hvis du finder at f ' (x) = 0, når x er ligmed 7, jamen så skal du også finde ud af hvad fortegnene er for x > 7, samt x<7

Mvh Snick


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2012 af SuneChr

Lav en monotonilinje

  -               0          +         0          -          0     +              f ´

---------------|------------------|------------------|---------------> 

           - (√6)/2                   0                 (√6)/2                x  


Skriv et svar til: f mærke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.