Matematik

Integralregning

15. september 2012 af hekla (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med at bestemme integralet af kvadratroden af x-1? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af peter lind

Brug substitution t = x-1   dt=dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2012 af mathon

 

                       ∫√(x-1)dx = ∫√(x-1)d(x-1) = (2/3)·(x-1)·√(x-1) + k


Svar #3
15. september 2012 af hekla (Slettet)

Kan jeg godt substituere i denne opgave?

 

/Vedhæftet


Svar #4
15. september 2012 af hekla (Slettet)

hov det vedhæftede ikke. men det er opgave 1029, i vejledende eksamensopgaver


Svar #5
15. september 2012 af hekla (Slettet)

Her


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2012 af Andreww (Slettet)

∫√(x-1)dx = (2/3)·(x-1)(2/3) + k


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ikke alle kender den opgave. Formuler opgaven her.


Svar #8
15. september 2012 af hekla (Slettet)

09∫(√(x-1))dx

bliver det så til:

ι(2/3)*(x-1)(2/3)ι90


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke korrekt svar til opgaven i #0. Det bliver jo

∫√(x-1) dx = (2/3)·(x-1)3/2 + k

som også vist i #2.


Svar #10
15. september 2012 af hekla (Slettet)

Opgaven lyder:

Betragt funktionen
                 f(x) = √(x-1)

a) Beregn det bestemte integral 09∫f(x)dx og fortolk resultatet ved hjælp af en skitse.


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej svaret i #6 er forkert. Det bliver

09 √(x-1) dx = (2/3)·[ (x-1)3/2 ]90

#10

Indsæt så grænserne.


Svar #12
15. september 2012 af hekla (Slettet)

(2/3)·[ (x-1)3/2 ]9

skal (2/3) være udenfor parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2012 af Andreww (Slettet)

#9

Ja selvfølgelig, fik byttet de to tal rundt, - meningen var at give en anden måde at se svaret på.


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

(2/3) kan være uden for parentesen eller inde i den, det spiller jo ingen rolle. Indsæt de to grænser og beregn talværdien af integralet.

Er du sikker på, at grænserne er korrekte?


Svar #15
15. september 2012 af hekla (Slettet)

Ja, det står i hvert fald i hæftet sådan. Men det skal beregnes uden brug af hjælpemidler, så synes bare det er lidt svært at få oversigt over.

 

Men bliver udregninger således:

 

(2/3)*(9-1)3/2 - (2/3)*(0-1)3/2


Svar #16
15. september 2012 af hekla (Slettet)

Arh undskyld!! Funktionen lyder:

 

f(x)=√x-1, således at 1 ikke er under kvadratroden


Svar #17
15. september 2012 af hekla (Slettet)

Men hvad er integralet af √x?


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. september 2012 af mathon

 

                     f(x) = √(x-1)       Dm(f) = {x∈R | x ≥ 1}

                     hvorfor nedre grænse ikke kan være 0

                    

 

Brugbart svar (0)

Svar #19
15. september 2012 af Andreww (Slettet)

∫√(x) dx = (2/3)·x(3/2)


Svar #20
15. september 2012 af hekla (Slettet)

Bliver det så:

 

(2/3)*9(3/2) - 9 - (2/3)*0(3/2) - 0

 


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.