Matematik

integralregning

15. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Hej nogle der kan hjælpe med disse opgaver?

 

A) Grafen for f(x) = x^4+2x3-72x2-128x+512 afgrænser sammen medførsteaksen i tredje kvadrant en punktmængde, som har et areal. Bestem arealet af denne punktmængde.

Jeg har fundet skæringspunkterne, 2,-8, -4, 8 .. Men så ved jeg ikke hvilket interval jeg skal bruge til beregne arealet..

 

B) To funktioner, f(x) = x-2x + 8 og g (x) = -x2+5x + 4 

Bestem arealet af M 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af peter lind

Det er i tredje kvadrant så [-8;-4]


Svar #2
15. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

kan du hjælpe med B)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af peter lind

Ikke uden yderligere oplysninger. Hvad er M?


Svar #4
15. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Grafen f og  g afgrænser en punktmængde M, der har et areal. 


Svar #5
15. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

har lavet opgaven :) 

men kan du hjælpe med denne: angiv en funktion hvilket gælder: f '(8) = - 3 og f (5) = 8 ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2012 af peter lind

Det nemmeste er at vælge en lineær funktion, der opfylder betingelserne.


Svar #7
15. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

skal jeg så finde a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2012 af peter lind

ja


Svar #9
15. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

giver det så : 3.6667*x+26.3336


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2012 af peter lind

nej. f(x) = a*x+b. Find f'(x) Indsætter du x=8 skal der så gælde f'(8) = -3


Svar #11
15. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Hvordan finder man f'(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september 2012 af peter lind

Du må da have lært om differentiation for at få stillet sådan en opgave


Svar #13
15. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Jamen, er f (x ) = a*x + b? jeg forstår bare ikke hvad jeg skal differentiere


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. september 2012 af peter lind

Du skal differentiere den funktion. Se evt. http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/diff.html#skema


Svar #15
15. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

er det så f' (x) = a??? hvad skal man så?


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. september 2012 af peter lind

netop. Så skal du bestemme a så f'(8) =-3


Svar #17
15. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Er helt blank...Hvordan gør jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. september 2012 af peter lind

f'(8) = -3 og f(x) = a. For hvilken værdi af a er begge dele sandt ?


Svar #19
15. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Hvordan kan man vide det?


Brugbart svar (0)

Svar #20
15. september 2012 af peter lind

f'(8) = -3 fordi det er givet i opgaven. f'(x) = a har du selv fundet ud af i #15


Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.