Matematik

skal der ganges her?

15. september 2012 af seeeeb (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

som en del af en opgave skal jeg besteme samtlige værdier af

(4xx3)

når x ∈ {0,1,2,3}

Jeg går derfor udfra at tallene skal ganges sammen så når man indsætter f.eks. 1 på x plads står der (4*1*1*3) og ikke (4113)

 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af SuneChr

Ganges eller ej, det må vel ses af konteksten i opgaven?

(4 _ _ 3)             _ _ skal besættes af elementer i en 4-mængde, alle forskellige.

Første pladsen kan besættes på 4 måder

Anden pladsen kan besættes på 3 måder

4·3 = 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2012 af SuneChr

# 1  Det er én måde at løse opgaven på, hvor man så ikke kender præmisserne.

Må der gerne være to ens elementer i midten, er antallet 42


Svar #3
15. september 2012 af seeeeb (Slettet)

jeg har fået oplyst at x er det samme x. så der kan kun laves 4 tal. men det er stadig uklart om der skal ganges eller ej.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det der giver mest mening er, at man skal indsætte et af cifrene 0, 1, 2, 3 i det 4-cifrede tal af formen (4xx3), men det bliver nok mere klart, hvis du formulerer hele opgaven.


Svar #5
16. september 2012 af seeeeb (Slettet)

Her er hele formuleringen

 

Bestem samtlige x ∈ {0, 1, 2, 3} og y ∈ {0, 1, 2, 3}, så
at (4xx3) 5 = (14yy) 7 . Svaret skal begrundes.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så er der jo tale om cifferepræsentationer i 5-talssystemet og 7-talssystemet. Det ville ingen jo have gættet på ud fra #0.

Man skal så løse ligningen

4·53 + x·52 + x·5 + 3 = 1·73 + 4·72 + y·7 + y , med x,y ∈ {0, 1, 2, 3} , dvs

503 + 30x = 539 + 8y , dvs

30x - 8y = 36 , eller

15x = 18 + 4y

18 + 4y skal være et helt multiplum af 15, dvs 4y skal være lig med 12.


Skriv et svar til: skal der ganges her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.