Matematik

En jernstang skal bøjes.

15. september 2012 af balacau (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa..

 

Jeg har fået spørgsmålet:

 

Hvorledes bøjer man en 70 cm lang jernstang i en ret vinkel, når afstanden mellem enderne skal være 60 cm?

 

Er der nogen der kan hjælpe mig lidt igang? Kan ikke rigtig se hvordan jeg skal regne den ud...


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af Dontblame (Slettet)

Hint: Phytagoras


Svar #2
15. september 2012 af balacau (Slettet)

Ja så langt var jeg også, :-)

Men selv om at jeg tegner det ned, så kan jeg ikke rigtig se hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af jnl123

60^2 = a^2 + b^2      =>      a = √(60^2 - b^2)

 

                   a + b = 70

√(60^2 - b^2) + b = 70       =>     b = ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. september 2012 af SuneChr

Kateterne skal være henholdsvis  x og  (70 - x) . Hypotenusen skal være 60.

Man har så

(70 - x)2 + x2 = 602


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Røret ligner så et flueben.  l_____

x2 + (70-x)2  =  602


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2012 af SuneChr

|-----------------------------------------------------------------------------------------|------------------------|

                                        59 cm                                                                        11 cm


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2012 af jnl123

 

 

 

|
|
|
|  11 cm
|
|
|________________________________________

                                  59 cm


Svar #8
15. september 2012 af balacau (Slettet)

Mange tak for hjælpen allesammen..  Det hjalp at se det fra lidt forskellige sider..


Skriv et svar til: En jernstang skal bøjes.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.