Kemi

pH

16. september 2012 af Knaas (Slettet)

angiv pH og hydrogenionkoncentrationen af
0,005M saltsyre?
0,035MBariumhydroxid?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af mathon

saltsyre er en stærk syre og derfor 100% ioniserest

                         
                           [H3O+] = c = 0,005 M

hvorfor
                          pH = -log([H3O+]) = -log(0,005) = 2,3

 

 

bariumhydroxid er en stærk base og derfor 100% ioniserest

                         
                           [OH-] = c = 0,035 M

hvorfor
                          pOH = -log[(OH-)] = -log(0,035) = 1,5
ved 25ºC

                          pH = 14 - pOH = 14 - 1,5 = 12,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2012 af Casabonn (Slettet)

Hvad gør man hvis det er 10^-7 M HCl?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2012 af mathon

@#2

      I en cs molær opl af en stærk, monohydron syre
      vil [H3O+] være
                                         cs hvis  ca > 10-6 M

                                         10-7 M hvis  ca < 10-8 M

     i det mellemliggende område
     kan [H3O+] beregnes således:

                                           [H3O+] = cs + [OH-]

      da vandets egendissociation giver lige så mange H3O+ som OH-
dvs
                                           [H3O+] · [OH-] = [H3O+] · ([H3O+] - cs) = Kw = 10-14

hvoraf
                                                   [H3O+]2 - cs·[H3O+] - 10-14 = 0        [H3O+]>cs ⇔ pH<7

 for en 10-7 M HCl er
                                                   [H3O+]2 - (10-7)·[H3O+] - 10-14 = 0

                                                       [H3O+] = 1,62·10-7
                                og
                                                       pH = -log([H3O+]) = -log(1,62·10-7) = 6,8

 
                      
                                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2012 af Casabonn (Slettet)

Cool! Tak Mathon

Jeg har et andet spørgsmål til en opgave. Jeg skal finde rumfanget af 0,100M NaOH så pH = 4 for 100mL 0,100M flussyre. Jeg kender K_a(HF)=3,5*10^-4.

Hvordan skal det gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2012 af mathon

 

                   ...opret din egen tråd, da den oprindelige tråd ellers udarter


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.