Matematik

(a−b)^2 +b (a+b) −2b^2

16. september 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan reducerer man følgende udtryk:

 

(a−b)2 +b (a+b) −2b2

 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af kapper1764 (Slettet)

(a-b)^2 = (a-b)(a-b) = a^2 + b^2 -2ab 

+b(a+b) = ab +b^2

-2b^2 = -2b^2

 

Det hele vil blive = a^2 + b^2 -2ab + ab + b^2 -2b^2

Dette kan reduceres til = a^2 - ab              Dette er vores resultat :-) 


Skriv et svar til: (a−b)^2 +b (a+b) −2b^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.