Matematik

Reducering

16. september 2012 af eray (Slettet)

3(p+q)^2-6p(q-p)

Håber at der er nogle som kan hjælpe mig! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en af kvadratsætningerne på det første led, og gang den anden parentes ud.

Du har samme opgave kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1235951 hvor du også har fået svar.

Hvad har du selv gjort for at løse opgaven?


Svar #2
16. september 2012 af eray (Slettet)

Jeg forstod ikke helt hvad han mente med det han skrev :))


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2012 af kapper1764 (Slettet)

Regningshierakiet siger, at vi skal starte med potensen, men vi beholder lige parentesen, så bliver det lidt nemmere ;-)

 

(p+q)^2 = p^2 + q^2 + 2pq

Vi sætter det lige ind i en parentes ;-)

(p^2 + q^2 + 2pq)

Nu kan vi gå et skridt videre..

3(p^2 + q^2 + 2pq) = 3p^2 + 3q^2 + 6pq

 

nu tager vi det næste led

-6p(q-p) = -6pq + 6p^2

Nu kan vi reducere det hele fra

3p^2 + 3q^2 + 6pq - 6pq + 6p^2  

til 

9p^2 + 3q^2                       Dette er vores resultat :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad jeg mente i #1 var, at du nok lærer mere ved selv at prøve og så vise os her, hvor langt du er kommet, i stedet for at få den færdige løsning serveret på et sølvfad, som du nu fik det i #3. Specielt i betragtning af, at du har har haft flere af den slags opgaver kørende her i forumet.


Svar #5
16. september 2012 af eray (Slettet)

For at være ærlig, er jeg kommet virkelig langt, jeg har lært hvordan reducer og  jeg har også lært formlen for kvadratsætninger, men havde blot lidt svært ved denne såå :) jeg vil nok sige at dette hjælper :))


Svar #6
16. september 2012 af eray (Slettet)

#Jeg kan egentlig godt se hvad du mener. Og hvis jeg slår noget op igen skal jeg nok skrive hvad jeg har gjort og fået opgaven til. Tak for din tålmodighed :)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.