Matematik

Sandsynlighedsregning

16. september 2012 af Joansc (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Så er moren på benen igen,

 hvis man siger at der er 8 angrebsspiller og der skal bruges to angriber i en kamp og alle 8 har lige gode chancher,

hvor stor er chancen at Joakim blir udtaget ?

hvordan regner man lige det ud så det er forståeligt . ja sidder og skal hjælpe min søn i 8. kl :)

jeg vil jo mene at det er 2/8 del chance for at det netop er Joakim der får chancen :)'

men hvordan forklare jeg det lige hvis det vel og mærket er korrekt ?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Er Joakim en af de 8 angrebsspillere?

Beregn chancen for, at Joakim ikke bliver udtrukket, og træk det fra 1:

1 - (7/8)·(6/7) = 1 - 6/8 = 2/8


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2012 af Arlecchino (Slettet)

Gunstige udfald divideret med mulige udfald.

Angrebsspillere: Joakim, Thomas, Daniel, Tobias, Nicklas, Mikkel, Jonas og David.

Gunstige udfald(1*7+7*1 = 14): Joakim-Thomas, Joakim-Daniel, Joakim-Tobias, Joakim-Nicklas, Joakim-Mikkel, Joakim-Jonas, Joakim-David, Thomas-Joakim, Daniel-Joakim osv. Kun angrebspar med Joakim i.

Mulige udfald(8*7 = 56): Thomas-Tobias, Daniel-Nicklas osv. Alle mulige angrebspar.

Gunstige udfald / Mulige udfald

14/56 = 7/28 = 1/4 = 0,25 = 25%


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.