Matematik

Vektorer og koordinater

17. september 2012 af laura122 (Slettet)

Hej alle,

Jeg sidder her med en opgave, som jeg har problemer med hvordan jeg skal gribe an.. Ikke fordi i skal løse dem for mig, men hvis i kunne hjælpe mig med hvad det er jeg skal og hvilke formler der skal bruges i hver opgave.

Jeg har vedhæftet opgaven som et billede.

På forhånd tak,

mvh Laura

Vedhæftet fil: 712.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af peter lind

Filen er tom


Svar #2
17. september 2012 af laura122 (Slettet)

Ja, jeg ved aldrig hvilken filformat jeg skal bruge når jeg uploade billeder, for den kan åbenbart ikke åbne jpg billeder.. Nå, men så skriver jeg bare opgaven ind her :)

 

 

I firkant ABCD er:

A(6,-2)

Vektor AB = vektor v

Vektor BC = v med hat (^)

Vektor CD = v (med hat) - 2 * vektor v

Vektor v = (3,3)

 

1) Bestem koordinaterne til B, C og D.

2) Find en ligning for den linje m, der går gennem A og B. 

3) Bestem afstanden fra m til D.

4) Beregn vinkel C.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af peter lind

 

Jeg betegner tværvektorer til en vektor med indeks 1, så for eks. v1 = (-3,3)

1) OB = OA + AB = OA+v

     OC = OB+BC = OB+v1

     OD = OC+CD = OC + v1-2v

2) Brug at tværvektoren til ABv1 er normalvektor til linjen

3 )Brug at afstanden d fra et punkt (x0, y0) til en linje med ligningen a*x+b*y+c= 0 er |a*x0+b*y0+c|/kvrod(a2+b2)

4. Jeg kan ikke se hvad vinkel C er; men du kan bruge at a·b = |a||b|cos(θ) hvor θ er den mellemliggende vinkel


Svar #4
17. september 2012 af laura122 (Slettet)

Hvad er det 'O' står for i:

OB = OA + AB = OA+v? - hvilke tal skal der indsættes?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2012 af peter lind

O står for Origo begyndelsespunktet i koordinatsystemet med koordinaterne (0; 0)


Skriv et svar til: Vektorer og koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.