Matematik

find: a,b og c på ti-89

17. september 2012 af Matens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg a,b og c i en andengardpolynomium på en ti-89 lommeregner.

Håber i kan hjælpe på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det afhænger da helt af, hvad der er oplyst i opgaven.


Svar #2
17. september 2012 af Matens (Slettet)

jeg har fået oplyst 3 punkter, og ud fra min bog skullle man kunne beregne dem

Punkterne er: (-2,11) (2,-5) og (10.11)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kalder man polynomiet f(x) = ax2 + bx + c , ser man at polynomiet f(x) -11 har rødderne x = -2 og x = 10 . Det kan derfor faktoriseres

f(x) - 11 = a·(x + 2)(x - 10)

Beregn nu a ud fra oplysningen f(2) = -5 . Til sidst udregnes

f(x) = a·(x + 2)(x - 10) + 11 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. september 2012 af mathon

duhar så

                               x2·a + x·b + c = y
 

                               4·a - 2·b + c = 11
                               4·a + 2·b + c = -5
                               100·a + 10·b + c = 11
 

 

        solve(4a - 2b + c = 11 and 4a + 2b + c = -5 and 100a + 10b + c = 11, {a,b,c})


Svar #5
17. september 2012 af Matens (Slettet)

mange tak


Svar #6
17. september 2012 af Matens (Slettet)

vent hvordan får du rødderne til f(x) 11 er x = -2 og x = 10?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er oplyst, at f(-2) = 11 og at f(10) = 11. Heraf følger så, at

f(-2) - 11 = 0    og     f(10) - 11 = 0 ,

hvilket vil sige, at polynomiet  

g(x) =  f(x) - 11

har rødderne x = -2 og x = 10 . Derfor er

f(x) = 11 + a(x+2)(x-10) = 11 + a(x2 -8x -20), og da f(2) = -5, følger det, at

-5 = 11 + a·(22 -8·2 -20) = 11 - 32a , hvorfor 32a = 16, eller a = 1/2 . Polynomiet er derfor

f(x) = (1/2)·x2 -4x +1


Skriv et svar til: find: a,b og c på ti-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.