Matematik

3x^2+4x-2=-3x(2-x)+18 Er min udregning rigtig?

17. september 2012 af fisken91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

3x^2+4x-2 = -3x(2-x)+18

9x + 4x -2 = -3x -6 +3x +18

13x -2 = 12

13x -2 +2 = 12+2

13x = 14

13x/13 = 14/13

x = 1,07


Ville meget gerne høre om det er rigtigt, er nemlig lidt i tvivl.

Tusinde tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af SuneChr

3x2 + 4x - 2 = - 6x + 3x2 + 18

x = 2


Svar #2
18. september 2012 af fisken91 (Slettet)

Øhmmm!

Sååe, du vil ha flyttet 3x^2 over på begge sider?

og du ret sikker på at det giver 2 går jeg ud fra? :)


Svar #3
18. september 2012 af fisken91 (Slettet)

giver minus gange plus = minus?*
og minus gange minus = plus?

confirm? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2012 af SuneChr

Man kan altid "gøre prøve" ved at indsætte dén værdi, man har fundet, i den oprindelige ligning. Passer den, er løsningen jo så rigtig. # 3  korrekt.


Svar #5
18. september 2012 af fisken91 (Slettet)

Okayy Mange tak. !

Nu vil jeg så prøve at finde frem til det ^^

Flytter du 3x^2 over på den anden side også?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2012 af SuneChr

# 5  Når samme størrelse står på begge sider af lighedstegnet, kan man slette, stryge, se bort fra størrelsen. Det er jo ligesom på en skålvægt: Tager man 1 gram af skålen til venstre og 1 gram af skålen til højre, sker der jo ingenting med ligevægten.


Svar #7
18. september 2012 af fisken91 (Slettet)

-3x gange 2 = -6 eller -6x ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

-3x · 2 = -6x


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2012 af mette48 (Slettet)

Du laver flere fejl i starten af opgaven

3x^2+4x-2 = -3x(2-x)+18                          3x2 = 3*x*x     3tallet er ikke i anden

3x2+4x-2 = -6x+3x2+18                            -3x*(-x ) = 3x2

træk 3x2 fra på begge sider


Skriv et svar til: 3x^2+4x-2=-3x(2-x)+18 Er min udregning rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.