Studievalg og videregående studie

Hold og studiegrupper på uni?

18. september 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Hej derude!

Jeg har lige et par "proces-spørgsmål" om uni.

Er man selv med til at sammensætte studiegrupper på universitetet? Har man selv indflydelse på hvilket hold man kommer på (det kunne jo være at et skema passer bedre end et andet ift. arbejde og andet)

Mvh mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2012 af Casabonn (Slettet)

Nej, det er tilfældigt hvilket hold du kommer på. Man har ingen indflydelse da det er universitetet der bare sætter dig på et hold.


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. september 2012 af Jerslev

#1: Heldigvis er universitetet så fleksibelt, at du blot kan skifte hold.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
20. september 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Tak for svarene!

Mvh Mig


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. september 2012 af CH253

Med hensyn til studiegrupper bestemmer du til gengæld 100 % selv - ikke flere tvungne gruppearbejder som i gymnasiet ;)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september 2012 af CoSMoS

Det kan man skam sagtens komme ud for. Hvorfor er det at "universitetet" bliver omtalt som om det var een studieretning, hvor svaret for det så gælder for alt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. september 2012 af Hebi

Visse studier har obligatorisk gruppearbejde, denne arbejdsform er særligt udbredt på RUC hvis du vælger en uddannelse der - der har du vel nærmest ikke andet end gruppearbejde (også gruppeeksamer), ikke noget for mig, men jeg kender venner som elsker det. Flere studier har generelt i større og mindre forstand gjort brug af obligatoriske studiegrupper så du skal virkelig tænke over hvilke uddannelse du tager og HVOR du tager den. Arbejdsformen er vigtig her, da den er forskellig fra uni til uni og uddannelse til uddannelse.


Svar #7
21. september 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Hehe, jeg tager bestemt ikke på RUC. De har nogle spændende studier, men jeg kan ikke ture med deres strukturer. Jeg følger mig ret sikker på at tage på KU. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. september 2012 af Hebi

Det skal siges at der på mange uddannelser på KU også er studiegrupper, mange heri også obligatoriske. Forskellen er bare omfanget af brugen af denne læringsform. Den vil (ofte) kun være et supplement til det selvstudie der nu engang ligger i at læse en masse sider selv (dette kan trods alt ikke gøres i grupper).

Jeg tror studiegruppeordninger er særligt udbredte på de samfundsvidenskabelige uddannelser, og det er vidst egentligt meget gældende for universiterne i hele DK. Argumentet er nok at du på samfundsvidenskabelige uddannelser som jura, statskundskab, økonomi, og lign. skal kunne arbeje i teams som færdigguddannet - noget der måske ikke i lige så høj grad er udbredt på de humanvidenskabelige fag og de dertilhørende jobs.

På mit studie på KU bruger jeg nok 70% tid på at læse, og 30 % tid på undervisning og gruppearbejde. Hvor undervisningen er 20 % og gruppearbejdet 10 %. Nogle gange lidt mere undervisning, nogle gange lidt mere gruppearbejde, og så fremdeles.

Jeg vil så også vove at påstå at gruppearbejde på Uni-niveau er langt mere effektivt og meningsfuldt en på gym og folkeskole niveau.

1. Folk er mere motiverede

2. Folk er som regel alle rimeligt begavede, således at man ikke skal trække nogen op

3. Eksamerne er stadigvæk selvstændige hvorfor dine gruppemedlemmer ikke er ansvarlige for det der virkelig gælder (eksamen). Visse studier har dog gruppeeksamer (RUC heriblandt).

4.Gruppearbejdet er ikke overvældende, da meget af tiden går på læsning, dvs. tid alene. det at mødes og være social er derfor et fornuftigt afbræk fra læsningen.


Svar #9
21. september 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Det jeg glad for at høre. Jeg prøver bestemt ikke at undgå studiegrupperne, jeg ville bare gerne vide lidt om hvordan de bliver dannet. Også fordi jeg kender et par andre, som måske starter på samme studie næste skoleår. Jeg tror bestemt at studiegrupperne vil være et godt værktøj - både socialt og fagligt. Så dem vil jeg nødigt være foruden. Jeg er bare imod gruppeeksamen og lignende, ligesom jeg er mere til den teoretisk orienterede undervisning end den praktiske, projektanlagte undervisningsform på RUC

mange tak for dine rigtigt brugbare svar. Hvad læser du selv? Noget samfundsvidenskab?


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. september 2012 af Hebi

Jeg læser Jura på Københavns Universitet. Jura på KU er et af de studier som anvender sig af ovennævnte studiegrupper. Så min opdeling med procenter på undervisning, gruppearbejde og selvstudie, samt min mening om gruppearbejde som arbejdsmiddel er baseret på den uddannelse :-)

Procentopdelingen er baseret på hvad der svarer til en 40 timers arbejdsuge.


Skriv et svar til: Hold og studiegrupper på uni?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.