Matematik

Vektor regning

18. september 2012 af Me292 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opskriv vektor c og vektor d som polære koordinater: 

Og vektor c lyder: 5 over -1. 

Og vektor d lyder: 0 over 0.


Svar #1
18. september 2012 af Me292 (Slettet)

Hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Så du har en vektor  c = (5,-1)

og d = (0,0)

Polære koordinater er når du bruger længden og en vinkel(radius og vinkel med 1.aksen).

så radielt(længden af vektoren)

r = sqrt(5^2+(-1)^2) = sqrt(26)

vinklen skal lige evalueres, den ligger i 4 kvadrant, så der kan bruges den simpleste formel:

theta = arctan(| x/y|) = arctan(|5/-1|)


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.