Matematik

Vigtig opgave

18. september 2012 af Jonatinho100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I firkantenABCD er A (6,-2), vektor AB = v, vektor BC = v (hat) og vektor CD = v (hat) -2v, hvor v = (3 over 3).

1) Bestem koordinaterne til B, C og D

2) Find en ligning for den linje m, der går gennem A og B

3) Bestem afstanden fra m til D

4) Beregn vinkel C

 

Hvilke formler skal jeg bruge i hver opgave???


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Benyt, at

OB = OA + AB = OA + v ,

OC = OA + AB + BC = OA + v + v^

OD = OA + AB + BC + CD = OA + v + v^ + v^ -2v = OA -v + 2v^

2) Linien skal gå gennem A og have AB = v som retningsvektor, eller v^ som normalvektor.

3) Beregn afstanden fra D til den fundne linie m.

4) Vinkel C er vinklen mellem vektorerne CB og CD .


Skriv et svar til: Vigtig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.