Matematik

Differentialkvotient

18. september 2012 af klovnen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej:)

Funktionen f har forskriften f(x) = (1/3)x- (1/2)x- 2x + 1

Jeg vil gerne have hjælp til opgave 3 & 4, men for at I skal få et overblik har jeg valgt at skrive de andre opgaver ind.

1. Bestem f'(x)

Denne opgave har jeg lavet.

2. Bestem ligningen for tangenten t til grafen for f i punktet P = (0, f(0)).

Denne har jeg også lavet.

Grafen har i et andet punkt Q en tangent s, som er parallel med t.

3. Bestem koordinaterne til Q og ligningen for s. 

4. Bestem førstekoordinaten til hvert af de to punkter, hvor grafen for f har vandret tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af peter lind

3. Løs ligningen f'(x) = f'(0). den ene af løsningerne er x koordinaten til Q

4. Løs ligningen f'(x) =0


Svar #2
18. september 2012 af klovnen123 (Slettet)

Ok. Tak peter lind:)


Svar #3
18. september 2012 af klovnen123 (Slettet)

Hvorfor skal f'(x) være lig med f'(0) i opgave 3?

Og hvordan skal jeg kunne sætte f'(x) lig med f'(0), når jeg har et x2 i min f´(x)?


Svar #4
18. september 2012 af klovnen123 (Slettet)

Jeg forstår altså ikke, hvad man skal gøre i opgave 3.

Når jeg sætter f´(x) = f´(0), får jeg: x2-x = 0, og det tror jeg ikke er rigtigt, da jeg ikke får nogen x-værdi. 

Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2012 af peter lind

x2-x = 0 <=> x(x-1) = 0. Den ligning har 2 løsninger, hvoraf den ene er 0, svarende til det første punkt. Det ser skam rigtig ud


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.